SUPRA serre breedte 4,60 m - Aluminium gelakt

  • Afmetingen : breedte 4,60 m x meerdere lengtes naar keuze 
  • Goot hoogte : 2,00 m
  • Nok hoogte : 2,95 m 
  • Structuur : Aluminium
  • Beglazing : Gehard glas 4 mm
  • Kleur : Natuurlijk aluminium
  • Basis inclusief
Bekijk de volledige beschrijving

10 300,00 € Incl. BTW




Tijd om te bezorgen : 4 à 6 semaines selon coloris et options


Levering prijs inbegrepen


Veilige betaling : Visa - Mastercard - CB

Download de folder


meer details

Met een voorgevel van 4,60 m, is de serre met gehard glas en inaluminium SUPRA beschikbaar in 5 lengtes tussen 5,30 en 8,30 m.

Zij is uitgerust met rijen pannen van gehard glas van 4 mm dikte op het dak zowel als de zijkanten. U kan het transparant dakglas vervangen door gehard gehamerd glas van 4 mm.

De profielen van de SUPRA serre laten toe om glas te plaatsen met een dikte tussen de 4 en 16 mm. Daarom kunt u ook het gehard glas in de zijwand of het dak vervangen door Europees gefabriceerd UV bestendig polycarbonaat van dikte 8 of 16 mm. 

Afmetingen van de SUPRA tuinserre met een frontgevel van 4,60 m

Breedte Goot hoogte Nok hoogte Deur Lengte
4,60 m 2,00 m 2,95 m Dubbele schuifdeur
2 x l. 1,00 x H. 1,95 m
5,30 m 6,04 m 6,78 m 7,53 m 8,30 m
20,10 m²  
(4 klapramen)
23,00 m²
(5 klapramen)
25,80 m²
(6 klapramen)
28,60 m² 
(7 klapramen)
31,50 m²
(8 klapramen)

De SUPRA tuinserre in detail

Alle Lams tuinserres zijn inclusief basis

De basis is een belangrijk en essentiel onderdeel van de serre, vandaar onze keuze om een basis met hoogte 10 cm in al onze serres inclusief te voorzien.

  • De basis verzekert de stabiliteit van de serre.
  • Dankzij de basis is er een eenvoudige montage van de serre.
  • De basis beschermt de beglazing tegen schokken van onderuit : uitsteeksels van de maaier, tuingereedschap, zetel of stoel poten…
  • De basis laat toe de serre te isoleren tegen direct contact met de aarde : minder vervuiling en laat een volle grond cultuur toe in uw serre.

Dak- en wandbeglazing

In deze reeks zijn al onze serre uitgerust met transparant gehard glas van 4 mm dikte. Het gehard veiligheidsglas : in teggenstelling tot normaal tuinbouwglas zal dit niet snijden in geval van breuk. Bovenop zijn stabiliteit en zijn lange levensduur zal dit veiligheidsglas meer daglicht in de serre binnen laten (80%-95%). 

De afdichtingsringen en aluminium profielen van de serre SUPRA laten u toe een vitage van 4 tot 16 mm dikte te plaatsen. Het is daarom dat we u de volgende opties kunnen voorstellen :

Gehard gehamerd glas in dakbeglazing : In deze reeks is het dak in gehard transparant glas van 4 mm. Zonder meerkost kunt u dit vervangen door gehamerd glas van dezelfde dikte. Het gehamerd glas heeft een ruw oppervlak en is daarom niet transparant. Dit glas breekt de zonnestralen wat een gelijke verdelling van het licht in de serre geeft, gunstig voor bepaalde planten. Eveneens kan dit element afbreuk doen aan de elegantie. Bovendien is dit onregelmatig oppervlak vatbaarder voor vervuiling, maar blijft eenvoudig schoon te maken. 

Polycarbonaat in dak- en/of wandbeglazing : Opteer voor polycarbonaat van 8 mm dikte voor de wanden en/of het dak (optie in meerkost*). Het polycarbonaat beschermt uw planten tegen een te sterk blootstelling aan de zon en biedt een grotere isolatie. Maar de panelen van polycarbonaat zijn gevoeliger aan krassen, vergeling door de tand des tijds en, zoals gehamerd glas, is het minder esthetisch.  

Structuur, schroeven en hechtpunten van de structuur

De tuinserre SUPRA is samengesteld uit aluminium profielen, gemonteerd met roestvrij stalen schroeven en bouten. Dit ontwerp is een garantie voor sterkte en betrouwbaardheid in de loop van de tijd : zij weerstaat zwaar weer, roest niet en behoeft geen specifiek onderhoud. Zodoende worden kwaliteit en esthetiek voor lange  tijd bewaard. De neopreen afdichtingsringen, duurzaam en eenvoudig ingebruik fixeren uw serreramen.

De LAMS details

De meerderheid van de tuinserres hebben geen goot of zijn uitgerust met plastieken verbindingen en afwateringsbuizen.

We dragen zorg voor de afwerkingsgraad en de kwaliteit van onze tuin- en winterserres : Om de levensduur en de kwaliteit van onze producten te garanderen, rusten we onze tuinserres uit met gootverbindingen in gegoten aluminium maar ook de afwateringsbuizen in aluminium Ø 32 mm, gelakt in dezelfde kleur als de serre. Ze zijn sterk en voldoende groot om het regenwter te recupereren. Waarom geen regenton installeren?

De decoratieve friezen op de deur zijn uit gegoten aluminium en gelakt in dezelfde kleur als de serre.

Een serre in kleur naar uw keuze

De LAMS serres zijn beschikbaar in naturele aluminium of gelakt (zijdeglans of gezandstraalde afwerking naar keuze). Wij stellen u 12 standaard kleuren voor, maar het volledige gamma RAL kleuren is op vraag ter beschikking ( deze keuze heeft een meerprijs van 600€ BTW inclusief en verlengt de levertijd met twee weken). Download onze RAL catalogus !

De gewenste kleur en afwerking moeten worden aangegeven in de fase "adres" bij de validatie van uw bestelling.

Opties voor uw SUPRA serre

Deuren en dakramen

De serre is uitgerust met een schuifdeur/dubbele schuifdeur van comfortabele afmetingen (Afmeting van de deur : 2 x B 1,00 x H 1,95 m). In optie* kunt u volgende deuren toevoegen :  

  • Schuifdeur breedte 0,77 m in de zij- of achterwand
  • Dubbele schuifdeur 2 x B 0,77 m in de zijkanten
  • Schuifdeur breedte 1,00 m in de zijkanten

De verluchting van uw serre is verzekerd door de dakramen  (B 73 x H 82,5 cm). Ze zijn uitgerust met een regelbare knikarm. Het aantal dakramen varieert naargelang de lengte van de serre. In optie kan u extra* dakramen toevoegen en/of wandramen van dezelfde afmetingen.  

Automatische opening van het dakraam

De dakramen zijn uitgerust met knoppen voor het openen en afstellen ervan. Om de verluchting van uw serre te optimaliseren raden we u automatische dakraamopeners aan. U kunt deze laten op een dakraam of een wandraam. 

De werking : In geval van hitte zet het was in de zuiger van het openingsmechanisme uit. De druk van het uitgezette was duwt in de zuiger wat zorgt voor de opening van het raam. Bij afkoeling krimpt het was wat dus de sluiting van de zuiger en het raam teweegbrengt. De openingstemperatuur is regelbaar vanaf 17°C. 

Fries en zonwering

Houdt u van het raffinement de wintertuinen en orangeriën van weleer? Om uw serre retro uit te dossen en een vintage stijl te geven, stellen we u voor het dak te verfraaien met een fries. Een decoratief detail wat de allure van uw tuinserre verandert, het dakfries wordt met de grootste zorg geproduceerd zoals al onze afwerkingen : in gegoten aluminium, is zij gelakt in de kleur van uw wintertuin/serre. 

U wenst een waar toevluchtsoord te creëren voor uw planten zowel als uzelf : een voilen schaduwdoek van de afmetingen van uw serre beschermt uw planten en meubelen tegen de zonnestralen. Meer nog dan zijn puur praktisch karakter, geeft deze zonwering uw wintertuin een knus aspect.


Hoe uw tuinserre plaatsen?

Vanuit kwalitatief hoogpunt en voor een makkelijke implantatie van uw Lams tuinserre, includeren we systematisch een basis bij elk van onze serres. Deze stevige basis stelt u in staat om uw serre op diverse manieren te implanteren in functie van het gebruik wat u wenst. We stellen u drie mogelijkheden tot implantatie voor, betrouwbaar en solide, voor uw tuinserre of wintertuin : op betonnen dals vloer, studs of beton dragers (bekist), of sintelblokken.

  • Betonnen dallen : bevestig de basis van de serre op de betonnen dallen met behulp van meegeleverde bevestigingswinkelhaken (de betonpluggen met diameter 8 mm en schroeven zijn inclusief).
Betonnen dallen laten u toe de serre aan de bodem te isoleren : Maak van uw serre een ware wintertuin of een nieuwe lichtrijke en comfortabel woonkamer door er meubels in te plaatsen en zo van het groene kader van uw tuin te genieten.
  • Betonnen studs : Voor een snellere en minder dure oplossing, plaats de basis van de serre op betonnen studs waarin u de verankeringspootjes bevestigt die meegeleverd worden met uw serre.
  • Betonnen bekiste dragers of volle sintelblokken : Bevestig de basis van uw serre op de betonnen bekiste dragers of op volle sintelblokken met behulp van bevestigingswinkelhaken die meegeleverd zijn (de betonpluggen met diameter 8 mm en schroeven zijn inclusief).

Deze laatste twee implantatie oplossingen laten u toe uw groenten en planten in volle grond te telen in de beschutting van uw serre.

Een serre van Frans fabricaat

De tuinserres SUPRA van het merk LAMS zijn ontworpen en vervaardigd in FRANKRIJK. We beheersen de kwaliteit van onze productie en waken over de details en afwerkingen ter plekke, in onze ateliers in Vendée.  



De garanties van uw SUPRA tuinserre

  • Aluminium structuur garantie van 12 jaar
  • Afdichtingen EDPM (neopreen) garantie van 10 jaar

Accessoires meegeleverd met uw serre

Steeds bezorgd met oog voor detail, bieden we u de nodige accessoires aan om de assemblage van uw serre te vergemakkelijken, alsook een thermometer.

Montage accessoires inbegrepen :

  • Handschoenen
  • Zuignap om het glas te manipuleren
  • Inbussleutel Ø 10 mm
  • Moersleutel Ø 10 mm
  • Moersleutelbit voor electrische schroevendraaier Ø 10 mm
  • Kruisvormig bit voor electrische schroevendraaier
  • Thermometer
  • Roulette om de verbindingen mee te plaatsen
  • Silicone (à partir d´une longueur de 6,78 m)




*Gelieve onze klantenservice te contacteren om een offerte te bekomen voor de opties die u wenst toe te voegen.

Data sheet

Structuur Aluminium - 12 jaar garantie
Breedte 4,60 m
Lengte 5,30 m - 6,04 m - 6,78 m - 7,53 m - 8,30 m
Oppervlakte 24,40 m² - 27,80 m² - 31,20 m² - 34,70 m² - 38,20 m²
Nok hoogte 2,70 m
Goot hoogte 2,00 m
Basis Inclusief (Aluminium - Hoogte10 cm).
Kleur Keuze van kleuren
Largeur passage de double porte 2 x 1 m
Dakraam 4 à 8 selon la longueur de la serre
Schroeven Roestvrij staal
Beglazing Wanden en dak van 4 mm gehard glas
Regenpijp 2 tubes aluminium Ø 50 mm
Glasbevestiging Neopreen afdichtingen - 10 jaar garantie
Wandkraamen En option
Extra deur aan de achterzijde En option
Extra deur aan de zijkant En option
Fries En option
Zonweringssysteem En option
Toiture en verre martelé 4 mm En option (sans surcoût)
Dubbele beglazing En option
Vitrage en polycarbonate toiture et/ou parois En option
Type serre Vrijstaande serre (zadeldak)

Download